Paarden training

Meestal gaat dit om schriktraining, zadelmak maken aan huis samen met de eigenaar of milde tot matige gedragsproblemen (denk ook bijvoorbeeld aan: hoeven geven bij de bekapper). Ook eigenaars neem ik graag mee in dit proces, want uiteindelijk is het de eigenaar die met het paard zal werken. Het is een groeiproces welke je samen beleeft. De lessen zijn inclusief huiswerk.

Wie voor mij kiest staat open voor een andere kijk op dingen. Ik kies er voor om paarden bit- en ijzerloos te houden en te trainen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat paarden 24/7 de mogelijkheid krijgen om samen met vriendjes in de buitenlucht te vertoeven. Dit is vaak de eerste stap naar een gelukkig en meewerkend paard. Indien je hier als eigenaar vragen bij hebt of hulp nodig bij hebt, zal ik deze met veel plezier beantwoorden en jou helpen.

Tenslotte draag ik bij het trainen positieve bekrachtiging hoog in het vaandel. Samen zullen we werken naar een samenwerking tussen jou en je paard die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Je paard zal niet werken voor jou, maar met jou.

Bekaples

Vroeger bekapte ik heel wat paarden, pony’s en ezels. Het was een fijne tijd met veel mooie ervaringen. Wegens drukte moest ik een klantenstop inlassen en ging ik enkel nog bij mijn vaste klanten. Tot ik een ongeval kreeg tijdens het paardrijden en mijn enkel brak, maanden gingen voorbij en het besef kwam dat ik de eerst volgende maanden nog steeds niet in staat zou zijn om een paard te bekappen. Toen een van mijn vaste klanten echt geen andere bekapper wilde kwamen wij samen op het idee dat ik haar les zou geven in het bekappen. Ik zou haar leren hoe zij de hoeven van haar eigen paard zou kunnen onderhouden tussen de periodes van het nazicht van een professionele bekapper. Omdat de vragen maar blijven komen of ik toch écht geen plekje heb om nog een extra paard/pony er tussen te nemen om te bekappen besloot ik om mijn lessen aan te bieden als bijkomende dienst. 

Daarom nieuw: bekaples voor beginners, voor wie zelf het tussentijds onderhoud van de hoeven wilt doen bij zijn paard.

Voor wie hier professioneel mee aan de slag wilt gaan of het onderhoud van de hoeven volledig op zich wilt nemen zonder nazicht van een professioneel bekapper is deze opleiding niet geschikt. Hiervoor verwijs ik met liefde en plezier door naar mijn collega’s afhankelijk van welke streek je bent. 

Kostprijs

TRAINING:

€35 gewone les (+/- 30min-1u)

€40 zadelmak maken met eigenaar (+/- 30min-1u)

10 beurtenkaart: €350 of €400 + 11e les gratis

+ VKK


BEKAPLES:

€50/les (1 les duurt gemiddeld 30min-1u afhankelijk van jouw conditie :-p, om het onderhoud te kunnen doen reken je op +/- 1 tot 4 lessen, een investering die je op termijn heel wat kosten bespaard + gezondheidsvoordelen voor je paard oplevert!)

+ VVK


VVK = vervoerkosten (€0,65/km vanaf 9402 Ninove heen en terug)

DOP Approved: geadviseerde instructeur/leslocatie

Op 12/06/22 ontving ik het DOP Approved logo en mag ik mezelf een geadviseerde instructeur/leslocatie noemen die bitloos – ijzerloos – open stal werkt.

Werkwijze

Onderstaande mail stuurde ik naar een klant en vind ik fijn om hier even te copy pasten:

Hoe ik te werk ga? Wel, elk paard en elke mens is natuurlijk verschillend. Ik heb geen specifieke vaste werkmethode noch opleiding gevolgd. Ik handel op basis van mijn ervaringen zijnde: zadelmak maken van verschillende soorten paarden met verschillende voorgeschiedenis, trainingsjockey van renpaarden op verschillende stallen (vlucht + draf), trainer van Arabische dekhengsten, lessen aan huis, ervaring opgedaan toen ik nog paarden en ezels bekapte, eigen projectpaardjes die ik aangekocht en verkocht heb, enz. Ik ben iemand die graag een situatie bekijkt in alle rust en dan bepaald welke manier ik denk dat het beste zou werken. Soms kan het zijn dat ik deze tijdens het werken ook wat bijschaaf als ik merk dat een paard bijvoorbeeld er sneller of net trager mee wilt omgaan. Ik heb vooral ervaring met de erg gevoelige en ’trauma’paardjes omdat ik daar telkens mee gewerkt heb.
Ik werk met zoveel mogelijk beloning (snoepjes of als het paarden zijn die niet voedingsgericht zijn zoek ik andere beloningen die ze wel fijn vinden). Ik ben zelfzeker in het werken met angstige paarden maar beschik ook over een gezonde dosis voorzichtigheid, wanneer ik van mening ben dat het niet veilig is om bv. met een paard op straat te gaan dan zal ik dit ook eerlijk zeggen en afraden, en zullen we werken tot het wel veilig is.
Ik geef meestal les aan de eigenaar. Ik vraag om me voor te tonen hoe ze het normaal doen en wat er verkeerd loopt. Dan anticipeer ik daarop. Ik ben niet iemand die mensen afkraakt of bot overkomt, maar gelooft dat iedereen kan en wil bijleren, daarvoor ben ik er. Wanneer ik zie dat iets moeilijk gaat of het handig is dat ik het even voortoon, dan neem ik het eventjes over. Maar ik vind het waardevol om de eigenaar zoveel mogelijk zelf te laten doen onder mijn begeleiding omdat als ik er niet bij ben de eigenaar dan weet wat deze moet doen. Ik geef ook huiswerk mee elke keer na een sessie en werk niet met een vast aantal afspraken of tijd ertussen, dit bepaal je zelf afhankelijk hoe het gaat of wanneer je de nood voelt om toch even extra hulp te krijgen. Bij de ene persoon is dit wekelijks of meermaals per week, bij de andere is dit om de zoveel maanden. Ik probeer ook bereikbaar te zijn voor alle vragen via mail/whatsapp.