World of Dreyma is een soort toevluchtsoord voor paarden, ik vang paarden op die geestelijk en/of lichamelijk beschadigd zijn. Met alternatieve therapiën maak ik deze kwetsbare paarden weer beter, waarna zij terug naar hun baasje gaan of ik een nieuw baasje zoek. Ook neem ik pensionpaarden aan om van gedragsproblemen te helpen of in training te nemen. Met het geld dat ik hiermee verdien kan ik dan weer andere paarden en mijn eigen paarden helpen. Dat is eigenlijk wat ik al jarenlang doe, en zo nu en dan vulde ik dit op vrijwillige basis aan met mensen. Mensen met psychische problemen of soms ook ex-gedetineerden mochten bij mijn paarden komen. Het is pas sinds kort dat ik bezig ben om 1 van mijn dromen te verwezenlijken, namelijk mijn bachelorproef hierover schrijven en later dan als social entrepreneur aan de slag te gaan.

In België zitten de gevangenissen en instellingen vol, de mensen worden opgesloten en na x aantal jaar komen zij terug in de maatschappij. Ik ben in het kader van mijn opleiding al in een gevangenis geweest en kan je verzekeren het is daar geen pretje, ookal wordt dit wel gedacht. Ik ben een kamer binnengegaan en de cipier heeft me moeten vragen of ik oké was, omdat de tranen me in de ogen stonden. 5 minuten was ik binnen in die kamer, je moet je voorstellen wat dit met een mens doet als men zoveel jaren dag in dag uit van de wereld en maatschappij afgesloten wordt. Dat bleek ook uit mijn correspondentie met ex-gedetineerden, die vroegen of ik wou beschrijven hoe het leven er buiten de gevangenis nu aan toe ging. De meesten komen dan dus na zo’n tijd terug vrij, en wat merk je? Heel snel zitten ze daar terug, de recidivegraad is bijzonder hoog in België. In Amerika is de recidive waar ze met paarden werken veel lager, de gevangenissen bereiden de mensen zo voor op hun re-integratie in de maatschappij. Ik wil graag in de Belgische situatie verandering brengen door gedetineerden op hun vraag of die van de gevangenis individuele begeleiding met mijn paarden te geven, of bijvoorbeeld een tijd intensief sessies aanbieden na het vrijkomen. De maatschappij moet niet enkel zorgen dat mensen een 2e,3e,4e kans krijgen maar ook dat ze die ten volle kunnen benutten, daar wringt het schoentje.

Ik ben overtuigd dat ik dit kan realiseren. Met binnenkort een diploma criminologie op zak, alle andere studies die ik aan het volgen ben, de ervaringen die ik heb uit het verleden, de samenwerkingen die ik nu al heb en dan ook de mensen die in mij geloven zijn daar een bewijs van. Ik ben 1 van de 5 finalisten van de gentrepreneur awards, ik heb in het algemeen al zoveel mensen geholpen, en ik ben enorm gedreven en zal deze gedrevenheid doorgeven.


mishandelde en getraumatiseerde pony, in vrijheid mee op straat