De bachelorjaren omvatten een aantal algemene basisvakken, methodologische vakken en specifieke criminologische opleidingsonderdelen. Daarnaast worden specifieke vakken onderwezen met aandachtspunten binnen het crimineel beleid. In het vak Project (Actuele) Criminologie (eerste jaar bachelor) werk je in kleine groepjes zelfstandig een beleids- of wetenschappelijk vraagstuk uit rond een criminologisch thema. Tijdens de projectweek presenteer je het eindresultaat aan medestudenten, studiekiezers en mensen uit het werkveld.

Vanaf het tweede bachelorjaar kun je jouw curriculum aanvullen met een aantal keuzevakken. Je kunt hierbij kiezen uit vakken die ingaan op talenkennis en vakjargon, maatschappijgerichte vakken, sociologische vakken, filosofische vakken, informatica en de statistische gegevensverwerking of vakken die aan een hogeschool worden gedoceerd. Het keuzepakket kan je oriënteren op een verdere studie in bv. sociologie of op een criminologisch georiënteerd Europees Socrates-studieprogramma. In het derde bachelorjaar is een stage voorzien van 300 uur

Criminologische wetenschappen is de multidisciplinaire opleiding bij uitstek waar sociologie, psychologie, antropologie, strafrecht, economie, geschiedenis… samenkomen en bestudeerd worden in functie van het begrijpen van crimineel gedrag.

_________________________________

Bron:

https://www.ugent.be/re/cssr/nl/onderwijs/bacheloropledingen

De cursus Natuurlijk Bekappen die door Paard Natuurlijk wordt georganiseerd is de cursus waarmee het natuurlijk bekappen in Nederland bekend is geworden en toegankelijk is geworden voor het grotere publiek. We hebben de meeste ervaring met het geven van cursussen Natuurlijk Bekappen en hebben inmiddels een indrukwekkend bestand aan ex-cursisten die al sinds begin 2004 met veel succes hun eigen paard bekappen. Onze methode is beproefd en uitgerijpt en heeft zich in de praktijk bewezen.

De basiscursus Natuurlijk Bekappen is modulair opgebouwd. We onderscheiden de volgende modules:

Module 1: Theoretische kennis (onderdeel van de basiscursus Natuurlijk Bekappen)

Goed bekappen is slechts mogelijk wanneer je een theoretische basis bezit. Je moet niet alleen weten hoe je moet bekappen maar ook waarom het zo moet. In deze module komt de anatomie aan de orde, de leefwijze en voeding van het paard en de invloed daarvan op de hoef, het natuurlijke hoefmodel, de gangen en standen, de meestvoorkomende hoefproblemen, etc. Je leert hoe je naar het paard en de hoef moet kijken, de eigenschappen van een hoef kan herkennen en hoe je, theoretisch, de hoef moet bekappen. 

image

Deze module bestaat voor een groot deel uit zelfstudie: Vooraf wordt het multimedia-pakket “Natuurlijk Bekappen” toegestuurd dat je aandachtig dient te bestuderen. Hierna maak je de schriftelijke toets. Je doet dit thuis, per computer, op een moment waarop dit je het beste uitkomt. De uitslag van deze toets wordt tijdens de cursus bekend gemaakt, en de fout beantwoorde vragen worden uitgebreid behandeld zodat uiteindelijk iedereen voldoende theoretische kennis bezit om aan de volgende module te beginnen.

Module 2: Praktische vaardigheden (onderdeel van de basiscursus Natuurlijk Bekappen)
Weten hoe je de hoef moet bekappen is natuurlijk niet voldoende; je moet ook de praktische vaardigheden bezitten om de bekapping werkelijk ten uitvoer te kunnen brengen. We hebben het dan over het slijpen van het gereedschap, de diverse snij- en rasptechnieken en het daadwerkelijk bekappen van hoeven.
We doen alles voor en laten je daarna ieder onderdeel oefenen.
Ook de veiligheid is een belangrijk aspect, zowel in de hantering van de gereedschappen als in de omgang met het paard.
Uiteindelijk bekap je onder begeleiding ëën of meerdere oefenhoeven.

Dit zijn de twee modules die tijdens de basiscursus Natuurlijk Bekappen worden onderwezen. Bij goed gevolg van beide modules wordt een certificaat uitgereikt.

_____________________________

BRON:

http://www.hoefnatuurlijk.nl/nl/hoofcarecourse.html

Liesbeth Hanssens

De job van osteopate lijkt voor mij voorbestemd: ik groeide op tussen de paarden, sinds mijn 7de rijd ik paard en sinds mijn 10de neem ik deel aan wedstrijden in drie disciplines (dressuur, springen en eventing).

Doorgroeiend in de wedstrijdsport op nationaal niveau behaalde ik de diploma’s van instructeur B (dressuur en springen), jury en trainer B in opleiding. Net als u en vele anderen werd ik geconfronteerd met paarden die fysische en psychische problemen vertoonden, die op het eerste gezicht onverklaarbaar waren.

Dit bracht me bij het Vluggen Instituut in Duitsland, waar ik in 2016 afstudeerde na een driejarige opleiding en stages bij Janek Vluggen, mede grondlegger van de moderne paardenosteopathie en intussen internationaal befaamd paardenosteopaat.

Uw paard wordt dank zij deze opleiding benaderd met een breed en volledig onderzoek om zijn/haar problemen te lokaliseren en op te lossen. Dit behelst alle pijlers van de paardenosteopathie: het pariëtaal, het craniosacraal en zelfs het visceraal systeem.
Na iedere behandeling is een aangepaste training van uw paard vereist.
Door mijn opleiding als trainer B en meer dan 15 jaar ervaring in de drie disciplines van de ruitersport kan U desgewenst dit aspect van de revalidatie aan mij toevertrouwen.

Om uw paard niet alleen te helpen op biomechanisch vlak, maar ook de organen op een natuurlijke, biochemische manier te ondersteunen en/of genezen, volgde ik in 2017 de opleiding ‘orthomoleculaire geneeskunde’ op het Faché instituut. Daaropvolgend start ik in februari 2018 een specifieke opleiding ‘orthomoleculaire therapie voor paarden aan het instituut ‘de Blauwe Hengst’.
In combinatie met een osteopathische behandeling zal een dergelijke totaalbenadering uw paard doen herleven, zoals al vele van mijn klanten hebben ervaren en verder hierover getuigen.

_______________________________

BRON:

http://www.aequilibrium.be/index.php/over-ons

Overal ter wereld ontdekken mensen de levens veranderende kracht van Kangen Water® Maak uw eigen gezonde, alkalische, antioxidante water dat rijk is aan mineralen, gezuiverd is van verontreinigingen, in uw eigen huis! Verander uw water – Verander uw leven!®
___________________________

BRON:

http://www.kangenbelgie.be/?lc=nl

Etherische oliën worden al duizenden jaren voor cosmetische doeleinden gebruikt. Young Living wil deze oude traditie graag delen en mensen kennis laten maken met een wereld waar ze wellicht nooit van durfden dromen. 
Zuivere etherische oliën, geëxtraheerd door zorgvuldige stoomdestillatie en koudpersen, zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden en ze leveren snelle en effectieve resultaten. Wanneer je een flesje etherische olie in je handen houdt, heb je het beste van de natuur in handen. De olie kan verstoven, geïnhaleerd, op de huid of bij een massage gebruikt worden.

Verbeter je fysieke welzijn

Moderne leefstijlen zorgen niet altijd voor optimaal fysiek welzijn. Slechte eetgewoonten, te weinig beweging en teveel vervuiling om ons heen kunnen het lichaam uit balans halen en je energieniveaus doen dalen. Supplementen met etherische olie kunnen de balans herstellen.

Voel je iedere dag vitaal met op onbewerkt voedsel gebaseerde voedingsstoffen, krachtige antioxidanten en zuivere etherische oliën in onze producten:

Reinig je huis

Je hoeft je huis niet schoon te maken met agressieve chemische producten. Neem het aanrecht af, verwijder plakkerig vuil en maak vieze oppervlakken schoon met de milde, maar zeer effectieve producten van onze Thieves™ lijn:

Verzorg je huid

Verban mogelijk schadelijke ingrediënten uit je verzorgingsroutine en herontdek je natuurlijke gloed. Etherische oliën kunnen je een frisse uitstraling geven, ouderdomskenmerken verzachten en je haar voeden. Met deze huid- en haarverzorgingsproducten, met enkel natuurlijke ingrediënten, is het makkelijk om iedere dag van de kracht van etherische olie te profiteren:

Creëer spiritueel bewustzijn

Wierook en etherische oliën van planten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in religieuze en spirituele ceremonies. Ze helpen het triviale te overstijgen en verbinding te maken met iets groters. Creëer spiritueel bewustzijn door meditatieve, versterkende etherische oliën te verstuiven, verdunnen of op je polsen, voeten en achter je oren aan te brengen. Populaire etherische oliën en melanges voor het creëren van spiritueel bewustzijn zijn onder meer:

Mijn visie


 

Ik stel me tot doel  om het natuurlijke evenwicht tussen mens en paard te herstellen door beiden te respecteren in hun eigenheid.  Ik streef ernaar paarden hun maximale vrijheid te geven, ze te erkennen in hun natuur en ook hun verzorging en onderhoud op dat principe af te stemmen. Volgens mij ligt een communicatieprobleem aan de basis van heel wat maatschappelijke en relationele problemen, zowel tussen mensen onderling als tussen mens en dier.

Doordat mensen ver weg geraakt zijn van hun natuurlijke kracht en kern, en volledig geconditioneerd zijn door aangeleerde waarden en normen, zijn conflicten nauwelijks te voorkomen. Die manifesteren zich vooral in dominantie, uitbuiting en machtmisbruik.

Elk conflict is daarom een unieke kans om iets meer over jezelf en je omgeving te leren. Hetzelfde geldt voor onze omgang met dieren in het algemeen en specifiek met paarden.

Paarden staan nog heel dicht bij hun ware natuur en zijn moeilijk helemaal te conditioneren, tenzij met geweld en inboezeming van angst. Ik leerde dat paarden anders in het leven staan, een enorme bereidheid tot vertrouwen hebben en pas in overgave gaan als hun vrijheid gerespecteerd wordt. 
Dat laatste klinkt wat paradoxaal maar valt aan de realiteit te toetsen. In onze samenleving staat vrijheid verkeerdelijk synoniem voor losbandigheid, het niet accepteren van regels of afspraken en de afwezigheid van toewijding. De ware betekenis van vrijheid is precies het tegenovergestelde: erkenning van je diepste zijn, respect en duidelijke houvasten. In zo’n oprechte omgeving functioneren mens en paard vanuit het hart en optimaal. Die respectvolle houding trek ik ook door in de omgang, de verzorging en het berijden van paarden.

Net zoals iedere mens anders is, bestaan er ook bij paarden oneindig veel trekjes, karakters en rassen die vragen om gezien te worden om wie ze zijn. Moeilijke paarden bestaan niet, ze werden het omdat de mens ze daartoe dwong…
De schoonheid naar boven brengen in mens en dier. Dat is mijn uitdaging, iedere dag opnieuw.

 
__________________
 
BRON:
https://www.matthiasgeysen.com/nederlands/contact-1/

Over Roos

Mijn paranormale begaafdheid was al vroeg in mijn leven zichtbaar. Op 2-jarige leeftijd vertelde ik mijn moeder dat ze pijn in haar hoofd had. Het voelen wat anderen voelen is altijd gebleven. Ik kon als kind maar wat lastig omgaan met mijn gevoeligheid. Vaak was ik overprikkeld en kwaad en heel vaak was ik ziek. Na jarenlang zoeken heb ik een gezonde balans gevonden in mijn leven. Ik weet hoeveel ik kan doen en wanneer ik beter gas terug kan nemen.

In 2003 ben ik mijn eigen praktijk begonnen voor het behandelen van mensen en paarden. In 2010 ben ik begonnen aan een 4-jarige HBO-opleiding tot erkend paranormaal therapeut. In juni 2014 ben ik afgestudeerd. Mijn scriptie met als onderwerp paranormaal therapie voor paarden is op verzoek te krijgen.

Het behandelen van mensen en paarden is mijn absolute passie. Ik kan echt niets leukers bedenken dan dat. Privé geniet ik enorm van mijn vriend en van onze kinderen. Als ik tijd over heb dan ben ik heel erg graag bij mijn paard Poca. Poca en ik doen samen Parelli Natual Horsemanship en hebben daar heel erg veel plezier in.

Roos is

 • paranormaal therapeut sinds 2003
 • HBO gediplomeerd – diploma HJBC
 • aangesloten bij beroepsvereniging VVET
 • geregistreerd bij het RBCZ
 • aangesloten bij Quasir, expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen
 • in het bezit van een EHBO-diploma.
__________________
BRON:
https://www.innerfeeling.nl/

OVER ONS

 

 

 Doet jouw paard lang niet altijd wat je het hebt opgedragen? Of reageert het soms onverwacht op een gewone situatie? Vaak ligt de oorzaak in de communicatie. Mens en paard ‘lezen’ elkaar even niet. Er is geen verbinding, geen focus. En ja, het paard laat dat onomwonden weten. Valt hier iets aan doen? Ons antwoord: er valt veel aan te doen.

Irwin Insights Nederland biedt trainingsprogramma’s die erop gericht zijn de connectie tussen mens en paard te optimaliseren. Onze trainingen vertrekken vanuit de psychologie en fysionomie van het paard, maar richten zich evenzeer op de lichaamstaal van degene die het dier berijdt. Het doel is een subtiele onderlinge afstemming te creëren. Zodat het paard zich meer ontspannen, voorspelbaar en coöperatief zal gedragen, en de ruiter meer samenwerkplezier ervaart. Wie deelneemt aan wedstrijden en concoursen vindt in onze trainingen een stevige basis voor verdere prestatieverbetering.

Irwin Insights Nederland werkt volgens de bewezen aanpak van Chris Irwin, de befaamde Canadese paardengedragscoach. Als geen ander weet hij mens en paard tot een hogere dimensie van samenwerken te inspireren. Hij schreef er verschillende boeken over. Chris geeft clinics en lezingen over de hele wereld, en komt ook regelmatig naar ons centrum voor het geven van clinics.

De trainingen van Irwin Insights Nederland zijn geschikt voor iedereen die de communicatie met het eigen paard verder wil verbeteren en daarmee zijn/haar plezier in de samenwerking met het paard wil vergroten. Onze trainingen zijn niet alleen toegesneden op recreatieve ruiters en professionele spring- en dressuurruiters. De programma’s bieden ook veel voor instructeurs, juryleden, dierenartsen, therapeuten en hoefsmeden. Heb je al de nodige skills in de omgang met paarden, dan kun je bij Irwin Insights je expertise verder uitbouwen en verdiepen.

____________________________

BRON:

https://irwininsightsnederland.nl/

emmafoto7.jpg

Ruchama

 • Naam: Ruchama

 • Leeftijd: 26 Jaar

 • Afkomst: Geadopteerd uit India

 • Bedrijf: Ragini HorseCare

 • Sociale media: Instagram/ Website

 • Opleiding: Guasha Therapie paard

 • Cursus: Paardentaal, TTouchh, Gymnastiseren, Grondwerk, Horsemanship, Freedom base training, AromaTherapie___________________________

 • BRON:
 • https://www.raginihorsecare.com/
 
Lucie Klaassen

Lucie Klaassen

Instructors – Weekend Seminar Instructor and Coach

Website
Facebook
P: (31) 6 41206107

Like most people, Lucie found The Masterson Method because one of her horses was not sound. When 2 veterinarians told her ‘nothing could be done anymore’ she decided to learn everything she could to keep her horse as fit and healthy as possible. Lucie Klaassen is a certified instructor in Straightness Training, Centered Riding and Freestyle and a Squire in the Academic Art of Riding. She includes The Masterson Method into her work as she believes in the combination of training and bodywork, it brings the same relaxation and power to the horse in another form. If the spine can not move freely during the training, the energy can not flow and the movement will be restricted. By finding the body parts and junctions where the horse holds accumulated stress we can help to release tension and the horse will find more freedom of movement in the training. It is her passion to guide both horse and rider towards more balance, true connection, mutual trust and playful togetherness. Her specialty is horse behavior, communication, body awareness and physical and mental balance of both rider and horse. Teaching what you know, is the best way to learn and grow! Lucie is based in the Netherlands but she is traveling internationally giving Balanced Rider & Horse clinics and Body Awareness for Riders.

Watch this 2 minute video of her journey with her horse: 
Youtube: Don’t give up on your horse https://www.youtube.com/watch?v=MqyztnG95cU

_______________________

BRON:

https://www.mastersonmethod.com/oldjoom/find-a-certified-practitioner/practitioners.html?view=employee&id=319

Longeren is een paard aan een lange lijn (longe) in een cirkel om je heen laten lopen. Longeren is een paard aan een lange lijn (of 2), longe genoemd, in een cirkel om je heen laten lopen. Niets meer en niets minder. De meeste paarden worden regelmatig gelongeerd. Het longeren van het paard kan verschillende doelen hebben, maar meestal wordt longeren gebruikt om het paard te trainen zonder ruitergewicht.

Longeren zonder hulpteugels

Om de een of andere reden hebben veel mensen het idee dat als ze hun paard longeren, ze dit moeten doen met allerlei attributen. Om zo het paard “aan het werk te zetten”. Ik heb jaren hetzelfde gedacht en gedaan…..

Ik kan me nog goed de enorme frustratie herinnering als ik “vroeger” een paard longeerde. Ik was secuur en wilde het graag goed doen zoals iedereen dat graag wil. Zo longeerde ik het paard 2 keer 5 minuten linksom en 2 keer 5 minuten rechtsom. Ik longeerde met een slofteugel. De binnenkant zette ik wat korter zodat het paard naar binnen zou kijken. En dan liet ik het paard actief om me heen draven.

De ene kant op ging dat prima en zag het er “mooi” uit. Hij was er mooi “doorheen” en liep met een mooie “buiging” zijn rondjes. De andere kant op ging het niet naar mijn zin. Mijn paard bleef met zijn hoofd naar buiten lopen, hoe kort ik de slofteugel aan de binnenkant ook deed. Frustratie ten top!!! En natuurlijk gaf ik mijn paard de schuld….

Nu weet ik dat het arme dier niet anders kon…..

Tijdens een privéles of workshop longeren bij Mireille leer je hoe, ZONDER hulpteugels.

Workshop Longeren

Tijdens een privéles of een Workshop Longeren leer je je paard op een correcte manier zijn lichaam te gebruiken ZONDER hulpteugels. Je leert hoe je het paard in zijn verticale balans herstelt zodat hij zich kan ontspannen. Dit kan aan de enkele of aan de dubbele longe.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken bij een longeertraining. Dan wil jij het ook zo leren!!

_____________________________

BRON:

https://www.stalmireille.nl/revalidatie/longeren

 

What’s in a name…

 

Sport & Horsemanship United (SHU) is meer dan zomaar een naam: het is een trainingsfilosofie. Een manier van trainen en omgaan met paarden gebaseerd op de ervaring dat paardensport en natural horsemanship elkaar versterken. Natural horsemanship maakt een fijne en veilige samenwerking mogelijk door werkwijzen die perfect aansluiten bij het natuurlijke gedrag van je paard. Klassieke dressuur geeft ons methoden om in harmonie te rijden en een gezond en sterk bewegend paard te ontwikkelen. Horsemanship en dressuur leggen samen een fantastische basis voor alles wat je met je paard wil doen: dressuur, springen, mennen, buitenrijden, endurance of gewoon spelen.

______________________________

BRON:

https://www.sporthorsemanshipunited.nl/les-clinic-workshop.html

Een gezond zadel is een logisch zadel

Zadel-logisch helpt je om jouw paard vrij te laten bewegen onder een comfortabel en paardvriendelijk zadel. Een gezond zadel gaat uit van het paard. Van zijn natuurlijke eigenschappen, z’n oorsprong, van zijn anatomie en beweging. Zadel-logisch combineert ambachtelijk vakmanschap met een holistische visie op gezondheid en het welzijn van je paard. Een holistische benadering is niet zweverig. Het is de enige logische benadering.

“Elk paard verdient het om vrij te kunnen bewegen 
onder 
een comfortabel en paardvriendelijk zadel.”

Raisa Fleiser

_________________________

BRON: 

Clinics & Lezingen

Natural Balance Horse Dentistry

Paardengebitsverzorging van het hoogste niveau op de meest paard vriendelijke manier!

Het verschil zit in de details!

De service met de NBD (Natural Balans Dentistry) methoden waarin True Blue is gespecialiseerd geeft uw paard optimaal comfort en balans in het gebit met als gevolg optimale beweging in het lichaam en als resultaat verbeterde prestaties van uw paard! 

______________________________

BRON: http://www.depaardentandarts.info/wordpress/2015/06/08/true-blue-paardentandarts-paardentandarts-natural-balance-dentistry-tmj/

OVER PIET
 
Mijn paarden: Don – Shiney

Ik ben in Zeeuws-Vlaanderen als boerenkleinzoon ‘geboren’ tussen de werkpaarden. Van mijn grootvader die me heeft leren ploegen, eggen en zaaien, heb ik geleerd wat respectvol met paarden omgaan werkelijk betekent. Zonder ooit meer les gehad te hebben dan ”houd je maar goed vast”, leerde ik rijden op de blote ruggen van de grote Belgen.Groot was dan ook mijn verbazing toen ik jaren later  ‘echt’ les wilde nemen op een manege. Het gebrek aan kennis over – en de onverschillige manier van omgaan met,  het wezen paard, deed me besluiten dat ik zo nooit les wilde hebben en dat er andere wegen moesten zijn.

De methoden van Klaus Hempfling, Bill Dorrance, het bestuderen van andere oude westernhelden en het op mijn voorwaarden westernles kunnen krijgen, deden me in de recreatieve westernhoek belanden. Mijn voorliefde ligt dan ook bij ritten door de polders of in het bos met een goed  opgevoed allround  paard.

Mijn fascinatie voor het werk van zeeleeuw en dolfijnentrainers liet me jaren  geleden zoeken naar een manier om deze diervriendelijke training ook bij paarden te kunnen toepassen.Het antwoord hierop heb ik gevonden in de persoon van Inge Teblick. Zij heeft me op het juiste spoor gezet.  Van mijn goede vriend Conrad van Pruijssen, heb ik geleerd het SubtielTrainen, ofwel  gestructureerd trainen te verweven in de trainingen, clinics en workshops die ik geef. Gewoon consequent zijn  zonder  ooit  te straffen,  je stem te  verheffen of  druk  op  te  bouwen. (Werkt  bij  dolfijnen  ook  niet  hè?)

ploegerInmiddels zijn we een aantal jaar verder en heb ik mijn kennis van het Operant Conditioneren op alle beschikbare manieren uitgebreid. Omdat niemand ooit uitgeleerd hoort te zijn was mijn laatste wapenfeit het bijwonen van een 5 daagse Operant Conditioning training gegeven door de Amerikaanse ‘Godfather of clickertraining’ Bob Bailey begin 2008. Enkele andere beroemde namen uit de clickerwereld staan op mijn ‘nog to-do’ lijst.

Mijn manier van werken spreekt  veel mensen aan die weer tijd gevonden hebben zich met hun – vroegere – passie bezig te houden, pas later willen leren rijden, problemen ondervinden,  of het  hele  proces  van opleiding van hun eigen jonge paardje  in  eigen hand  willen houden omdat ze het niet willen laten klaarstomen in  een  africhtingfabriek.. Die net als ik vinden dat er een andere manier moet zijn om met deze schitterende dieren om te gaan dan op dominantie laten zien dat je de baas bent door het te onderdrukken, maar willen leren hoe je in samenwerking een geweldige band op kunt bouwen en daardoor veel meer zullen kunnen en durven dan ze ooit voor mogelijk hielden. Mijn basis is Koewacht op de Nederlands – Belgische grens tussen Hulst  en Zelzate. Trainingen gebeuren in overleg daar of waar dit het beste uitkomt  door  een groot  deel  van Nederland en  België.

BRON:

http://www.pietloof.nl/

 HOEFSCHOENEN

Specialisten zijn het er allemaal over eens; het paard is, wanneer het kan, het beste af op blote hoeven. 

Maar er blijven natuurlijk omstandigheden waarin bescherming van de hoef noodzakelijk is, vaak wordt er dan gekozen voor beslaan met hoefijzers, maar waarom kiest u niet voor een hoefbescherming welke niet met spijkers vast zit? Een hoefschoen kan net als een schoen voor mensen gedragen worden wanneer nodig en de rest van de tijd loopt het paard gewoon blootsvoets.


VOORDELEN VAN HOEFSCHOENEN ZIJN: • De hoefschoen wordt alleen gebruikt als de omstandigheden daarom vragen (asfalt, ruige ondergrond etc)
 • Het hoefmechanisme kan optimaal functioneren (bij voldoende beweging uiteraard), hierdoor gaan de hoeven beter groeien en is de kwaliteit van de hoornlaag beter en sterker
 • Door de flexibiliteit van de hoefschoen is er een optimale schokdemping, hierdoor worden pezen en banden ontzien.
 • De hoeven brokkelen minder omdat er geen nagelgaten zijn
 • Het paard heeft een betere grip op de ondergrond.
 • De paarden beschadigen elkaar minder in het land.
 • De wei wordt minder beschadigd.
 • Je paard hoeft niet 24 uur onnodig op ijzers te staan.

Hoefspecialist Klaas Feuth:

Hoefspecialist Klaas Feuth is het gezicht achter HoofWear, dankzij zijn ervaring is HoofWear niet enkel een online winkel maar een online speciaalzaak!

“Barehoof blijft natuurlijk het allerbeste, maar wanneer bescherming dan toch nodig is kies dan voor hoefschoenen! 
Wij zijn ons bewust dat hoefschoenen, het kiezen van het juiste model en de juiste maat voor u misschien niet heel gemakkelijk is daarom kunt u altijd met ons contact opnemen, een uitstekende en professionele aanpak voor al uw vragen is bij ons vanzelfsprekend. Daarbij staat het welzijn van uw paard altijd voorop.”

———————————————-

BRON:

https://www.hoofwear.com/schoenen

INTERNATIONALLY RECOGNISED QUALIFICATION IN ‘ACUPRESSURE THERAPY’ UPON SUCCESSFUL COMPLETION OF THIS COURSE!

*INTERNATIONALLY RECOGNISED QUALIFICATION IN ACUPRESSURE THERAPY*

Before embarking on the course videos, please go to the Bonus Material – Downloads section and download the course manual, treatment charts & protocol which you can use as a visual aid to assist you during the video lessons.

Students who sign up to this course will get immediate access to:

 • A 62 Page Course Manual (Downloadable)
 • A 114 Page Treatment Chart Manual (Downloadable)
 • 126 A4 Size Beautifully Illustrated Treatment Charts in Full Colour (Downloadable)

This course covers specific Acupressure points that can be used to treat the most common conditions associated with each of the body’s systems:

Circulatory System

 • Acupressure for Chest Pain
 • Chest Pain Other Points to Consider
 • Acupressure for Bruising
 • Bruising Other Points to Consider
 • Acupressure for Oedema
 • Oedema Other Points to Consider
 • Acupressure for Hepatitis
 • Hepatitis Other Points to Consider
 • Acupressure for Raynaud’s Syndrome
 • Raynaud’s Syndrome Other Points to Consider
 • Acupressure for Varicose Veins
 • Varicose Veins Other Points to Consider

Digestive System

 • Acupressure for Acid Reflux/GERD/Heartburn
 • Acid Reflux/GERD/Heartburn Other Points to Consider
 • Acupressure for Bloating/Colic
 • Bloating/Colic Other Points to Consider
 • Acupressure for Bleeding Gums/Mouth Ulcers
 • Bleeding Gums/Mouth Ulcers Other Points to Consider
 • Acupressure for Bowel Incontinence
 • Bowel Incontinence Other Points to Consider
 • Acupressure for Colitis/Chron’s Disease/I.B.S
 • Colitis/Chron’s Disease/I.B.S Other Points to Consider
 • Acupressure for Constipation
 • Constipation Other Points to Consider
 • Acupressure for Halitosis
 • Halitosis Other Points to Consider
 • Acupressure for Hiccups
 • Hiccups Other Points to Consider
 • Acupressure for Indigestion
 • Indigestion Other Points to Consider
 • Acupressure for Nausea/Vomiting
 • Nausea/Vomiting Other Points to Consider
 • Acupressure for Ulcers
 • Ulcers Other Points to Consider

Endocrine System

 • Acupressure for Adrenal/Chronic Fatigue
 • Adrenal/Chronic Fatigue Other Points to Consider
 • Acupressure for Anxiety Disorder
 • Anxiety Disorder Other Points to Consider
 • Acupressure for Bipolar Disorder
 • Bipolar Disorder Other Points to Consider
 • Acupressure for Depression
 • Depression Other Points to Consider
 • Acupressure for Diabetes
 • Diabetes Other Points to Consider
 • Acupressure for Insomnia
 • Insomnia Other Points to Consider
 • Acupressure for Thyroid Imbalance
 • Thyroid Imbalance Other Points to Consider

Integumentary (Skin System)

 • Acupressure for Acne/Rosacea/Skin Blemishes
 • Acne/Rosacea/Skin Blemishes Other Points to Consider
 • Acupressure for Athlete’s Foot/Ringworm
 • Athlete’s Foot/Ringworm Other Points to Consider
 • Acupressure for Atopic Dermatitis/Eczema
 • Atopic Dermatitis/Eczema Other Points to Consider
 • Acupressure for Conjunctivitis/Pink Eye
 • Conjunctivitis/Pink Eye Other Points to Consider

Lymph/Immune System

 • Acupressure for Allergies
 • Allergies Other Points to Consider
 • Acupressure for Bacterial Infections
 • Bacterial Infections Other Points to Consider
 • Acupressure for Bladder Infections
 • Bladder Infections Other Points to Consider
 • Acupressure for Fungal Infections
 • Fungal Infections Other Points to Consider
 • Acupressure for Viral Infections
 • Viral Infections Other Points to Consider

Musculoskeletal System

 • Acupressure for Arthritis
 • Arthritis Other Points to Consider
 • Acupressure for Tennis Elbow
 • Tennis Elbow Other Points to Consider
 • Acupressure for Frozen Shoulder
 • Frozen Shoulder Other Points to Consider
 • Acupressure for Heel Pain (Plantar Fasciitis)
 • Heel Pain (Plantar Fasciitis) Other Points to Consider
 • Acupressure for Low Back Pain
 • Low Back Pain Other Points to Consider
 • Acupressure for Neck Spasm/Stiff Neck
 • Neck Spasm/Stiff Neck Other Points to Consider

Nervous System

 • Acupressure for Addictions
 • Addictions Other Points to Consider
 • Acupressure for Alopecia
 • Alopecia Other Points to Consider
 • Acupressure for Carpal Tunnel Syndrome
 • Carpal Tunnel Syndrome Other Points to Consider
 • Acupressure for Sciatica
 • Sciatica Other Points to Consider
 • Acupressure for Tinnitus
 • Tinnitus Other Points to Consider
 • Acupressure for Trigeminal Neuralgia
 • Trigeminal Neuralgia Other Points to Consider
 • Acupressure for Vertigo
 • Vertigo Other Points to Consider

Reproductive System

 • Acupressure for Irregular Menstruation
 • Irregular Menstruation Other Points to Consider
 • Acupressure for Breast Distention/Mastitis
 • Breast Distention/Mastitis Other Points to Consider
 • Acupressure for Infertility
 • Infertility Other Points to Consider
 • Acupressure for Insufficient Lactation
 • Insufficient Lactation Other Points to Consider
 • Acupressure for Menopausal Symptoms
 • Menopausal Symptoms Other Points to Consider
 • Acupressure for Morning Sickness
 • Morning Sickness Other Points to Consider
 • Acupressure for Prostatitis
 • Prostatitis Other Points to Consider
 • Acupressure for Vaginal Discharge/Infection
 • Vaginal Discharge/Infection Other Points to Consider

Respiratory System

 • Acupressure for Asthma
 • Asthma Other Points to Consider
 • Acupressure for Bronchitis
 • Bronchitis Other Points to Consider
 • Acupressure for Common Cold
 • Common Cold Other Points to Consider
 • Acupressure for Cough
 • Cough Other Points to Consider
 • Acupressure for Phlegm
 • Phlegm Other Points to Consider
 • Acupressure for Rhinitis/Runny/Stuffy Nose
 • Rhinitis/Runny/Stuffy Nose Other Points to Consider
 • Acupressure for Sore Throat
 • Sore Throat Other Points to Consider

Urinary System

 • Acupressure for Bedwetting
 • Bedwetting Other Points to Consider
 • Acupressure for Urinary Incontinence
 • Urinary Incontinence Other Points to Consider

The information in this course is delivered in a simplistic way making it very easy for students to learn and apply the techniques to work on themselves, on family, friends or clients.

This course has also been accredited internationally so students who complete this course will receive an Internationally Recognised Qualification in ‘Acupressure Therapy’.  

Some common benefits you can expect from an Acupressure Treatment include:

 • Relief from stress & tension
 • A more relaxed body & mind
 • Increased blood circulation
 • A faster removal of toxic waste
 • An increase in energy levels
 • Relief from head, neck, shoulder & back ache and
 • An overall sense of well-being

Treating common Illnesses and aliments with Natural Medicines & Remedies found in your backyard

Mark is an Approved Continuing Education Provider(APCE) with the National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork 

 • Learn Aromatherapy to Pamper yourself and others: You will learn how use aromatherapy and essential oils to make your own body scrubs, which carrier oils to use and why, bath salts, body lotions, spritzers, peppermint foot creams, liquid hand soap and body soap and so much more!

 • Learn Aromatherapy to Treat Pains: You will learn which are the best essential oils to treat sprains and muscular aches and pains and learn how to make muscle rubs and salves using the most potent essential oil blends and also make your own homemade tiger balm, essential oil remedies for arthritis and joint pains plus so much more!

 • Learn Aromatherapy for your Health: You will learn which are the best, most powerful essential oils to make your own all natural insect repellents and bug sprays. Also, which are the most potent essential oils to treat skin conditions like psoriasis, eczema and acne. You are going to be able to use aromatherapy in your everyday life to treat headaches, use essential oils to treat fungal problems, burns, insomnia, make anti itch creams and so much more!

 • Learn Aromatherapy to have a Chemical Free Home: You will learn how to make dozens of essential oil combinations so that you can have your own all natural air freshener, dishwashing liquid, house cleaners, glass cleaners, kitchen wipes, anti bacterial hand gel and so much more!

 • ull accredited with the C.T.A.A(Complementary Therapists Accredited Association) which means that on completion of any course of mine you can join the C.T.A.A and receive:

  • A Professional Certificate showing that you have full membership with CTAA as a Practitioner, covering all your therapies. 

  • Access to discounted Therapist Practitioner Insurance

  • Access to their CTAA Logo to place on your Website/Social Media/Email

  • Free CTAA Directory Listing

  • Have the opportunity to write a blog/article within the complementary therapy field that you work, that will be shared on their Website and Social Media to enable you to reach a larger audience and have exposure to yourself and your website.

Mark is an approved provider with NCBTMB (National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork #857430) so that therapists can obtain CE hours by doing(some) of his courses

Your course is certificated by the Academy of Ancient Magik and has been accredited by the IAOTH (International Association of Therapists). On completion of the course you will be entitled to an external certificate diploma from the Academy of Ancient Magik and you will be eligible for discounted membership of the IAOTH  which includes a free directory listing on their website to kickstart your business as a therapist.

 • Build confidence in working with highly beneficial plants
 • Identify the most common and useful medicinal plants
 • Understand how to harvest plants for the greatest effectiveness
 • Understand how to use plants for ultimate health and wellbeing

basic concepts, HDR photos, Night photography, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop 

This is a Diploma Course that is fully accredited by CTAA – Complementary Therapists Accredited Association.

This self-study course on Naturopathy has been carefully designed to provide an in-depth look into the complexities of natural health.

 • Introduction to Foundation Naturopathy Course 

 • Your Training Manual

 • The Qualities & Requirements of A Naturopath

 • What is Naturopathy

 • Homeopathy

 • Acupuncture

 • Herbalism

 • Nutrition

 • Introduction to Iridology

 • Flower Remedies

 • Aromatherapy

 • Summary

 • Accreditation

 • Bonus Lecture 

World Class Classical Homeopathic Practitioner , Nationally Recognized Lecturer, Founder and Director of the Clinical Homeopathic College, Ellen F. Bench, D. Hom, HMC Homeopathic Master Clinician, has offered homeopathic chronic disease management through Classical Homeopathic Counseling for more than two-and-a-half decades. Ellen formulated a highly effective, trademarked product line known as Homeopath Ellen’s Turbo® for clients and for facilitating other practitioners with a Professional line. She has also authored empowering classes in the form of DVD’s and downloadable MP3  to promote education of the community empowering health resolutions through choice.

Concerned about the overmedicated food supply, Ellen formulated and trademarked a product line for dairy and meat livestock; empowering ranchers to have drug-free and antibiotic-free, safe nano-dose options, increasing wellness and prevention Remedi Animal Solutions  Starting with the desire to eat healthy, Ellen raised all-natural foods in Montana. This successful testing over a 20-year period has led to her effective field testing over the last 6 years with natural and organic ranches throughout the Midwest.

Ellen’s achievements include Homeopathic Master Clinician credentials from the Luminos School of Homeopathy along with a degree in homeopathy from The Hahnemann College of Homeopathy while staying conneced to the best clinicians available.

Ellen remains steadfastly committed to excellence in her lifetime study with homeopathic world leaders — like Rajan Sankaran, Jan Scholten, Linda Johnston, Frans Vermeulen, and Louis Klein.

Practicing Classical Homeopath for 30 years- Ellen utilizes her depth of knowledge to empower clients and educate communities to reach their full healing potential. Impassioned with a genuine gift of teaching, her interactive and flexible style combines with her unique sensitivity and always leaves attendees yearning for more.  Be empowered, inspired and enlightened all at once! Ellen is delighted with this chance to share her knowledge to  Lay homeopaths and trained practitioners to embrace live case taking (not paper cases) resolving  real pain and disease solutions  through her Clinical Homeopathic Program (Udemy).

 • The history of Herbalism
 • Introduction to Herbalism
 • Specific  natural medicine making techniques used by herbalist world wide
 • Basic skills and techniques for incorporating herbs into your daily routine