In September 2020 startte ik met een opleiding tot paardenosteopaat. Ik heb tijdens deze eerste maanden cranio-sacrale technieken verworven. Omdat ik onvoldoende voldoening uit de opleiding haalde heb ik maanden gezocht naar een opleiding die helemaal bij mij aansloot. Telkens kwam ik uit op het Vluggen Instituut in Duitsland, een opleiding waar studenten EDO en CDO osteopaat kunnen worden. Dit is 1 van de meest kwalitatieve opleidingen die bestaat om osteopathie voor dieren te beoefenen. Maar ook deze opleiding sloot nog steeds niet 100% aan bij wat ik zocht.

Wie zoekt, die vindt ! Sinds februari 2022 ben ik gestart met de opleiding veterinaire osteopathie aan het Supple Spine Insitute bij dr. Anneke Schellingerhout (welke zelf aan het Vluggen studeerde maar zich daarnaast ook verdiept heeft in voedingsleer, alternatieve geneeskunde en holistisch dierenarts is). Een instituut voor en door dierenartsen e.d. waar men chiropractie en osteopathie kan volgen. Hier zal ik in zowel gezelschapsdieren als (per uitzondering) in grote dieren afstuderen.

Ondertussen ben ik ook mijn opleiding Diergeneeskunde gestart als extra aanvulling. Ik zit nu in mijn 1e bachelor.

Momenteel beoefen ik enkel nog maar osteopathie op honden, in de toekomst zullen ook andere dieren behandeld worden.

320960631_457813889855005_4100605000828764224_n

Voor welke problemen?

 • Preventief (trekken aan de halsband, oudere honden, sporthonden, invloed van ontwormingen en vaccinaties)
 • Gedragsmatig (hyperactiviteit, bijten, lusteloosheid)
 • Fysiek (manken, verteringsproblemen, jeuk, doffe vacht, niet willen eten, littekenvorming na operatie, rugpijn, snel buiten adem zijn, problemen aan de luchtwegen)

Door mij te behandelen

Voor een afspraak gelieve contact met mij op te nemen, ik behandel momenteel het volgende:

 • Voor- en achterpoten
 • Rug
 • Nek
 • Sacrum/Pelvis
 • Ribben
 • Organen (50%)
 • Cranio-sacraal
 • Basis voedingsadvies + supplementenadvies

Daarnaast volg ik momenteel stage bij verschillende osteopaat-dierenartsen, waaronder Karen Van Hamme (Hol van Pluto) en dierenarts Peter Bulens. Ook heb ik een dag volop meegedraaid bij paardenkliniek Equisound.

327931565_930547844991127_400556152321120681_n-1

Wist je dat?

Osteopathie vormt een interessante combinatie samen met hydrotherapie.

Belangrijk: Osteopathie vormt een aanvulling op algemene diergeneeskunde, het is geen vervanging ervan. Bij ernstige problemen dien je altijd eerst een dierenarts te laten komen om je dier te laten onderzoeken.

Kostprijs

Ik vraag nog geen geld voor mijn osteopathie behandelingen momenteel. Een vrijwillige vrije bijdrage is zeker toegestaan, al het geld gaat naar mijn dieren en opleiding.

Ik behandel in Ninove en omstreken.

Wil je graag een behandeling voor jouw hondje op een andere locatie? Dan vraag ik enkel vervoerskosten (€0,65/km heen en terug vanuit 9402 Ninove)