In September 2020 startte ik met een opleiding tot paardenosteopaat. Ik heb tijdens deze eerste maanden cranio-sacrale technieken verworven. Omdat ik onvoldoende voldoening uit de opleiding haalde heb ik maanden gezocht naar een opleiding die helemaal bij mij aansloot. Telkens kwam ik uit op het Vluggen Instituut in Duitsland, een opleiding waar studenten EDO en CDO osteopaat kunnen worden. Dit is 1 van de meest kwalitatieve opleidingen die bestaat om osteopathie voor dieren te beoefenen. Maar ook deze opleiding sloot nog steeds niet 100% aan bij wat ik zocht.

Wie zoekt, die vindt ! In februari 2022 ben ik gestart met de opleiding veterinaire osteopathie aan het Supple Spine Insitute bij dr. Anneke Schellingerhout (welke zelf aan het Vluggen studeerde maar zich daarnaast ook verdiept heeft in voedingsleer, alternatieve geneeskunde en holistisch dierenarts is). Een instituut voor en door dierenartsen e.d. waar men chiropractie en osteopathie kan volgen. Begin 2025 studeer ik af als veterinair osteopaat in gezelschapsdieren (hond, kat, konijn, …). Kenmerkend aan deze opleiding in tegenstelling tot andere opleidingen is de focus op het behandelen van de viscera (organen).

Ondertussen ben ik ook mijn opleiding Diergeneeskunde gestart als extra aanvulling. Ik spreid deze opleiding over meerdere jaren als werkstudent. Dus dit zal nog wel enkele jaren duren ;-). 

In 2025 zal ik ook mijn studie osteopathie voor grote dieren starten, dit aan het LCAO in Canada.

320960631_457813889855005_4100605000828764224_n

Voor welke problemen?

    • Preventief (trekken aan de halsband, oudere honden, sporthonden, invloed van ontwormingen en vaccinaties)

    • Gedragsmatig (hyperactiviteit, bijten, lusteloosheid)

  • Fysiek (manken, verteringsproblemen, jeuk, doffe vacht, niet willen eten, littekenvorming na operatie, rugpijn, snel buiten adem zijn, problemen aan de luchtwegen) 

Door mij te behandelen

Voor een afspraak gelieve contact met mij op te nemen, ik behandel het volgende:

  • Voor- en achterpoten
  • Rug, Nek en staart
  • Sacrum en Pelvis
  • Ribben en Sternum
  • Organen 
  • Cranio-sacraal
  • Basis voedingsadvies + supplementenadvies
Ik pas mijn behandeling en technieken aan aan het individuele dier. 
Daarnaast ben ik gecertificeerd voor het Sympathetic Overdrive Protocol (SOD) en een  Neurofascial process (NFP) behandeling bij alle diersoorten. Deze behandelingen halen dieren uit een “Sympathetic overdrive” en zijn uitermate geschikt voor dieren met hoge stressniveau’s of trauma’s.

327931565_930547844991127_400556152321120681_n-1

Wist je dat?

Osteopathie vormt een interessante combinatie samen met hydrotherapie.

Belangrijk: Osteopathie vormt een aanvulling op algemene diergeneeskunde, het is geen vervanging ervan. Bij ernstige problemen dien je altijd eerst een dierenarts te laten komen om je dier te laten onderzoeken.

Kostprijs

Osteopathie:

Ik vraag nog geen geld voor mijn osteopathie behandelingen momenteel. Een vrijwillige vrije bijdrage is zeker toegestaan, al het geld gaat naar mijn dieren en opleiding.

SOD of NFP behandeling (ideaal voor trauma dieren of dieren met veel stress):

NFP: 2 sessies van elk 1u, totaalprijs = €50,-

Minimum aantal herhalingen gewenst  = 2-3 keer

SOD: 1 sessie van 1u20min €35,-

Minimum aantal herhalingen gewenst = 6-12 keer

Ik kan u indien gewenst het SOD-protocol aanleren zodat u dit zelf thuis kan toepassen bij uw dier.

 

Locatie:

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk te Roosdaal: Korte Kamstraat 1, 1760 Roosdaal. 

Wil je graag een behandeling voor jouw dier op een andere locatie? Neem dan contact op om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn.